Ak by sme mali označiť nejakú potravinu, ktorá sprevádza ľudstvo celou svojou históriou, všetci sa zhodneme v tom, že je to chlieb. Konzumácia chleba je taká bežná a rozšírená, že aj v otčenáši spomenutý „chlieb náš každodenný“ nenecháva nikoho na pochybách, že je tým myslená všetka strava človeka. Už starí Sumeri pripisovali chlebu dušu, v Mezopotámii sa stal chlieb súčasťou hieroglyfického znaku pre jedlo. Francúzi, keď chvália, povedia ,, si dobrý ako chlieb.“ Slovanským prastarým zvykom je vítať hostí chlebom a soľou. Aby si naše deti uvedomili a pochopili význam a dôležitosť chleba v každodennom živote, žiaci 3.C návštívili PEKÁREŇ NA KLÁSKU. Milá pani Hanulíková, ktorá je majiteľkou tejto pekárne, nás privítala a zobrala priamo do ,,srdca“ pekárne, kde nám vysvetlila a ukázala postup pri výrobe chlebíka. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí o postupe pečenia chlebíka a pečiva a o strojoch, ktoré sa pri tomto procese používajú. Deti boli pozorné, vnímavé a zvedavé. Pani Hanulíková zodpovedala všetky ich otázky a na záver každý dostal na ochutnávku chlebík, ktorý chutil znamenite. Myslím, že od dnešného dňa si budeme chlieb viac vážiť. Fotogaléria